Alianță PLR- PC funcționează și în Senat. Contre în PNL și PLR privind denumirea grupului nou format

După ce luni, la nivelul Camerei Deputaților a apărut un nou grup parlamentar după ce PLR și PC au bătut palma, același lucru s-a întâmplat marți și la Senat.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis în fața plenului Senatului faptul că şase senatori independenţi au aderat la noul grup parlamentar PC-PLR.

Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Ilieşiu, Daniel Barbu, Liviu Paşca, Petru Ehegartner, Nicolae Nasta sunt cei șase senatori care au aderat la grupul liberal- conservator din Senat.

Se pare că schimbarea denumirii grupului PC din Senat a stârnit reacții. Astfel, Dumitru Oprea, liderul senatorilor democrat-liberali a transmis că un grup nu își poate schimba denumirea.

Totodată, Puiu Hașotti, liderul senatorilor PNL și-a arătat surprinderea de schimbarea denumirii grupului.

„Să ne spuneţi şi cum vine asta: liberal-conservator, că pentru mine este noaptea minţii”, a spus Haşotti. Probabil că liderul senatorilor PNL uită care este denumirea alianței politice PNL- PDL și anume Alianța Creștin Liberală.

Replica lui Călin Popescu Tăriceanu nu s-a lăsat prea mult așteptată, acesta invocând că este niciun articol în Regulament care să interzică denumirea grupului, iar ”ceea ce nu este interzis, este permis”. 

”Grupul PC a fost ales la alegeri şi are nouă membri, aşa încât el este legal constituit. Ca senatori independenţi, noi am aderat la grupul respectiv. Care este problema?”, a explicat Tăriceanu. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: