„Am înnebunit cu toții? Caramitru taxează nostalgia post-comunistă a unor români

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Campania lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei a fost făcută și plătită de Ludovic Orban, și implicit de PNL (n.r – Ludovic Orban era în acea perioadă președintele PNL), a precizat Andrei Caramitru, în studioul Puterea Știrilor. Imediat după, ajuns primar al Capitalei, Nicușor Dan nu a mai răspuns nimănui la telefon, nici măcar celor care l-au ajutat. „Sunt niște absurdități, de exemplu, nu poți să fii primar de sector și să nu poți să vorbești cu primarul general”, spune Caramitru.

Economistul a vorbit la Puterea Știrilor și despre „grupările periculoase” care încearcă să schimbe direcția României, care „idealizează o lume care nu mai există”

„Campania lui Nicușor Dan a fost făcută și plătită atunci de Ludovic Orban și PNL. Probabil el (n.r – Nicușor Dan) a zis atunci: <<Ok, măcar să ajung acolo>> și când a ajuns acolo știți marea temă că nu răspunde nimănui la telefon, nici măcar ălora care l-au ajutat să ajungă acolo. Sunt niște absurdități, de exemplu, nu poți să fii primar de sector și să nu poți să vorbești cu primarul general.

Sunt niște lucruri care nu funcționează normal acolo, cred că vorbim și de persoană, dar și de direcție. Problema e că există grupări. Una e, de exemplu, asta în jurul Nicușor, alte grupări sunt în AUR, nu toți, dar în mare parte idealizează o lume care nu mai există. Ori, asta e foarte periculos. Adică unii zic ce bine era în interbelic, când erau legionarii ăia și erau patrioți. Domnule, în interbelic nu era bine deloc. Deci oamenii visează cai verzi pe pereți. În interbelic a fost sărăcie maximă, 80% dintre oameni erau analfabeți, era violență maximă, legionarii omorau cu pistoalele pe străzi oamenii din București. Nicolae Iorga a fost împușcat de oameni, a fost haos, am avut război, am pierdut sute de mii de oameni, am omorât noi, ca stat, sute de mii de evrei, copii, femei. Să spui că acea perioadă a fost senzațională pentru România este o nebunie”, a declarat Andrei Caramitru, la Puterea Știrilor.

„Vrem să revenim în situația aia de beznă și de foame, am înnebunit cu toții?”

„Alții zic să ne întoarcem pe perioada lui Ceaușescu. Păi era sărăcie absolută, lumea murea de foame. Am trecut și eu prin acea perioadă, aveam 14 ani la Revoluție, țin foarte bine minte cum era frig de îmi îngheța sufletul în casă și nu era lumină, înghețam la școală. Cum putem să spunem așa ceva? Nu era mâncare, încercai în stânga, dreapta, să mai găsești pe cineva să-ți trimită de pe la țară. Vrem să revenim în situația aia de beznă și de foame, am înnebunit cu toții?

Cred că sunt niște frustrări personale că nu se adaptează la lumea modernă și nici nu sunt ajutați să se adapteze. Nu li se dau o perspectivă și atunci te agăți de ce poți. E foarte grav”, a continuat acesta.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: