ANALIZĂ Avantajele lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria București

Sursa foto: Cătălin Cîrstoiu

Medicul Cătălin Cîrstoiu înregistrează progrese semnificative în cursa pentru Primăria București. Campania candidatului independent, susținut de PSD și PNL, începe să ofere primele rezultate, care se văd deja în sondaje. Atât în mediul online, cât și în presă sau pe străzile din București notorietatea medicului este în creștere și convinge tot mai mulți oameni să-i susțină proiectele.

Cătălin Cîrstoiu crește în sondaje

Cătălin Cîrstoiu este singurul candidat la Primăria București care reușește să crească în sondaje. Acest lucru arată că se bucură de încrederea cetățenilor, în timp ce Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan pierd electoratul și dezamăgesc cu proiectele lor.

Cătălin Cîrstoiu a ajuns la 23% în cel mai recent sondaj. Medicul face politică doar de câteva săptămâni, iar creșterea sa este spectaculoasă. Acesta a ajuns la doar patru procente în spatele lui Nicușor Dan, actualul primar al capitalei.

Același sondaj arată că atât Nicușor Dan, cât și Popescu Piedone au pierdut procente față de luna precedentă.

Singurul candidat care poate avea majoritate în Consiliu

Cătălin Cîrstoiu este susținut de alianța PSD-PNL. Acest lucru îi oferă marele avantaj de a avea șanse să formeze majoritatea în Consiliul General. Potrivit sondajelor, alianța PSD-PNL ar obține 48% din voturi pentru Consiliul General București. Acest rezultat ar fi suficient pentru medicul Cîrstoiu să aibă de partea sa toată susținerea consilierilor generali.

Majoritatea din Consiliul General este foarte importantă pentru implementarea proiectelor. Un primar care se bucură de voturile consilierilor poate realiza proiectele cu ușurință.

Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone nu vor avea de partea lor majoritatea din Consiliul General. Alianța Dreapta Unită ar obține doar 24%, iar PUSL ar avea 12%. Fără majoritatea în Consiliul General București, proiectele importante pentru capitală vor fi blocate. Nici Nicușor, nici Piedone nu au capacitatea să construiască o majoritate și vor risca să blocheze capitala.

Cîrstoiu, un politician cu o viziune europeană

Cătălin Cîrstoiu este de doar câteva săptămâni în politică, dar a demonstrat deja că știe foarte bine să negocieze. Acesta a coagulat în jurul său două mari partide care îl susțin. Nu a fost atacat nici din PSD, nici din PNL, ceea ce arată că se bucură de susținerea completă a celor două formațiuni politice.

În perioada în care a condus Spitalul Universitar din București a fost nevoit să lucreze cu mai mulți miniștri ai sănătății și cu mai multe guverne. Atragerea fondurilor pentru spital a implicat un proces de negociere, în care Cîrstoiu a convins politicienii să investească în sănătatea cetățenilor.

Cătălin Cîrstoiu nu este un politician care preferă circul pe rețelele de socializare sau să blocheze proiectele cu ONG-uri. Nicușor Dan, în ultimii 4 ani, nu a făcut decât să provoace scandaluri și să țină blocată primăria, fiind apropiat de ONG-uri. În același timp, Popescu Piedone a dat spectacole pe Facebook cu acordeoniști, târguri din București și alte ipostaze care împing Bucureștiul în anii 90.

Olaf Scholz și Cătălin Cîrstoiu, Sursa foto: Cătălin Cîrstoiu

O campanie despre proiectele pentru București

În timp ce Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan par implicați într-o campanie în care se atacă reciproc, Cătălin Cîrstoiu a ales să stea departe de această campanie murdară.

Cătălin Cîrstoiu și-a prezentat soluțiile pentru principalele probleme din București și a participat inclusiv la întâlnirea cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

„Alături de Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, la întâlnirea Liderilor Socialiști Europeni, desfășurată la București.

Am profitat de moment pentru a discuta cu un fost primar al unui mare oraș precum Hamburg și a-mi împărtăși din experiența sa astfel încât să aducem Bucureștiul la standarde europene. Soluții sunt și #împreună putem face Bucureștiul bine!”, a declarat Cîrstoiu.

Medicul a vorbit și despre situația sistemului de termoficare din București, precizând că va depune tot efortul pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica.

„Ca primar general mă voi ocupa din prima zi de îmbunătățirea sistemului de termoficare, cu obiectivul major de a reduce prețul la energia termică pentru bucureșteni.

Prima măsură concretă pe termen scurt va fi fuziunea ELCEN – Termoenergetica, pentru a integra producția cu distribuția de energie termică și a începe astfel eficientizarea sistemului”, a explicat Cîrstoiu.

De asemenea, medicul s-a întâlnit cu sindicatele de la Metrorex și STB pentru a le explica soluțiile pe care le are pentru transportul și traficul bucureștean. Ambele sindicate reprezintă un bazin electoral voluminos și important, ceea ce pentru Cîrstoiu este un alt avantaj în campania electorală.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL