ANALIZĂ Sectorul 5, o afacere a familiei Piedone: Vlad Piedone, zero realizări în politică

Cristian Popescu Piedone și Vlad Popescu Piedone, sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, vrea să pună stăpânire pe primărie și își trimite fiul în cursă pentru alegerile locale din 2024. Vlad Piedone Popescu, fiul edilului, s-a înscris oficial în competiția electorală din Sectorul 5, dorindu-și funcția de primar, după un mandat în Camera Deputaților.

Planul lui Piedone Sr. este acela de a câștiga fotoliul de primar al capitalei, iar fiul său să devină primar al Sectorului 5. Astfel, politica bucureșteană ar fi în mâinile familiei.

Vlad Piedone a studiat la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din București, o universitate privată și recunoscută pentru „fabrica de diplome”. Cu banii tatălui, Vlad Piedone și-a deschis o firmă în 2010 – GOD TRUST ENTERPRISES S.R.L, prin care deține restaurante în capitală. Firma este deținută de Vlad și Ana-Maria, cei doi copii ai primarului. Deși aceștia controlează două restaurante, firma declară doar un singur angajat. Rămâne un mister cum poate un singur angajat să controleze toate afacerile. În 2022, firma a avut un profit net de peste 50.000 de euro.

În 2016, Vlad Piedone devine consilier vânzări la firma de salubrizare Urban, unde rămâne până în 2020. De la firma Urban primea circa 8.000 lei net pe lună, potrivit declarației de avere. După scurta carieră în vânzări, Piedone Jr. decide să intre în politică și se înscrie în PUSL, partidul înființat de Dan Voiculescu. Este instalat imediat la conducerea filialei Sector 5.

PSD, loc eligibil pentru Piedone Jr.

PSD și PUSL au avut un acord în 2020 și partidul condus de Marcel Ciolacu a preluat mai mulți candidați de la Dan Voiculescu. Acest acord, cel mai probabil, a ajutat PSD-ul să aibă vizibilitate la televiziunile controlate de Voiculescu.

Vlad Piedone Popescu s-a transferat la Suceava, deoarece în București nu-l voia nimeni pe listă și ar fi avut prea multă vizibilitate. A fost pus pe locul 3 pe lista PSD Suceava pentru Camera Deputaților, un loc eligibil într-un județ în care partidul lui Ciolacu e foarte puternic.

PSD Suceava este controlat de senatorul Ioan Stan, care are 6 mandate consecutive în Parlament. Ioan Stan a recunoscut, într-o conferință, că a acceptat acest transfer decis de sediul central al partidului.

„Am luat pe loc eligibil un candidat propus, am luat un tânăr, nu ne-a fost impus numele, ne-am uitat la experiența sa și am spus că ne poate fi de ajutor”, declara Stan.

Zero realizări în politică

Vlad Piedone citește cu greu și de pe foaie, după cum se observă în video-urile pe care le publică pe Facebook. De multe ori face greșeli sau citește lent. Acesta are marele avantaj de a fi fiul unui primar care zi de zi trebuie să se certe cu cineva pentru a strânge like-uri în online.

Vlad Piedone Popescu a vorbit doar de 2 ori în plenul Parlamentului, în total 1 minut și 39 de secunde.

În social media, acesta publică numeroase mesaje patetice și penibile, comparând femeile cu florile sau făcând declarații de dragoste soției.

„Femeia este floarea, bucuria, parfumul și zâmbetul oricărei case de români cumsecade!” scrie Piedone Junior.

Vlad Piedone Popescu încearcă să copieze populismul practicat de tatăl său, care se pliază unui electorat slab instruit, însă de fiecare dată cade în penibil cu mesaje patetice.

Visul de a deveni primar

Fără nicio realizare în viață, Vlad Piedone Popescu visează să fie primar într-un sector din capitala României. Acesta a reușit să strângă peste un milion de lei în conturi și an de an vinde mașini cu valoarea de zeci de mii de euro. În 2023, tatăl său i-a donat mai multe mașini de colecție, pentru a nu risca să le piardă în dosarul în care era anchetat.

Fiul lui Piedone și-a mai anunțat intenția de a candida la Primăria Sector 5 și în 2022, când locul rămăsese liber după arestarea edilului. Situația din Sectorul 5 nu este clară, dar Marcel Ciolacu a anunțat că PSD și PNL nu-l vor susține pe Cristian Popescu Piedone la Primăria București. În Sectorul 5, lucrurile pot fi diferite, deoarece PSD și PNL nu au anunțat candidați puternici.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: