Aurescu a vorbit cu adjunctul administrației lui Zelenski, înainte de summit-ul NATO de la Vilnius

bogdan aurescu
news.ro

Consilierul prezidențial, Bogdan Aurescu, a vorbit la telefon cu adjunctul șefului administrației prezidențiale ucrainene, Ihor Jovkva. Cei doi oficiali au discutat despre sprijinul occidental pentru Ucraina, în condițiile în care Volodimir Zelenski cere garanții de securitate pentru țara sa, potrivit digi24.

„Jovkva și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul politic puternic și asistența practică importantă pe care România le oferă țării noastre în lupta împotriva agresiunii ruse, precum și în implementarea cursului de integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei”, se arată într-un comunicat al președinției ucrainene. El a vorbit și despre așteptările Ucrainei de la Summitul NATO de la Vilnius.

„Summitul de la Vilnius ar trebui să ducă la progrese reale pentru apropierea Ucrainei de aderarea la NATO și pentru obținerea de către Ucraina a unor garanții de securitate până când vom adera la Alianță”, a subliniat Jovkva.

Aurescu a confirmat disponibilitatea părții române de a discuta despre acordarea unor astfel de garanții, potrivit comunicatului. Cei doi oficiali au discutat despre rezultatele consultărilor multilaterale de la Copenhaga la nivelul consilierilor politici și de securitate națională, pentru implementarea formulei de pace a lui Zelensk iși pregătirile pentru un Summit global pentru pace. De asemenea, cei doi au convenit să pregătească în continuare posibile contacte la nivelul președinților Ucrainei și României.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: