Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Miniştrii Deca şi Boloş urcă mai multe poziţii

Guvernul României
Sursa foto: GOV.RO

Miniştrii Ligia Deca şi Marcel Boloş, din noua postură de ministru al Finanţelor, urcă mai multe poziţii, ministrul Muncii Marius Budăi coboară de pe locul 2 în mai pe locul 5, iar noii miniştri de la Justiţie, Economie şi Externe intră direct în prima jumătate a clasamentului, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor pe luna iunie, în prima analiză vizând membrii Cabinetului Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu are, în cele două săptămâni de mandat din iunie, 22.933 de menţiuni în presa scrisă şi online, înregistrând vârfuri de vizibilitate în ziua învestirii, când a avut loc şi prima şedinţă de Guvern, a vizitei la Ministerul Transporturilor, unde s-a deplasat cu metroul şi cu ocazia şedinţei Executivului în care a vorbit despre scăderea preţului la produse alimentare de bază, despre schema de susţinere pentru industria materialelor de construcţii şi când a participat la evenimentul organizat cu prilejul anunţului companiilor OMV Petrom şi Romgaz de a dezvolta Neptun Deep.

Pe locul al doilea, cu 3.631 de apariţii ca membru în al Guvernului Ciolacu, se află ministrul Educaţiei Ligia Deca, aceasta urcând de pe locul 4 în mai. Şi în cazul Ligiei Deca un prim vârf de vizibilitate a fost ziua depunerii jurământului de învestire în funcţie. De asemenea, vizibilitatea i-a fost dată de declaraţiile pe tema organizării examenelor Evaluare Naţională şi de Bacalaureat şi a scandalurilor legate de acestea, respectiv cel de la Liceul Gheorghe Şincai din Capitală şi cel legat suspiciunile privind apariţia subiectelor de examen în spaţiul public înaintea examenului.

Locul al treilea îi revine lui Marcel Boloş care, din poziţia de ministru al Finanţelor, urcă de pe locul 6 deţinut în mai în calitate de ministru al Proiectelor Europene, datorită apariţiilor în contextul învestirii Cabinetului Ciolacu, dar şi al declaraţiilor referitoare la rectificarea bugetară, economiile la buget după interzicerea cumului pensiei cu salariul şi eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, deficitul bugetar şi scăderea preţurilor la alimentele de bază.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu este pe poziţia a patra, înregistrând vârfuri de vizibilitate, ca urmare a zilei reînvestirii în funcţie, a vizitei premierului Ciolacu la Ministerul Transporturilor şi a vizitei la postul de la Brăila cu două săptămâni înaintea deschiderii traficului.

Ministrul Muncii Marius Budăi, coboară de pe locul 2 pe locul 5.

Noul ministru al Justiţiei Alina Gorghiu întră în top pe locul 6, cu 2.155 de apariţii în presa scrisă şi online, cu o mai mare vizibilitate în ziua învestirii în funcţie, precum şi cu ocazia participării la cea de-a doua ediţie a Forumului Siguranţei Rutiere, unde a afirmat că ”situaţia de pe drumurile din România este gravă”. De asemenea, Gorghiu a înregistrat un vârf de vizibilitate odată cu prezenţa într-o emisiune televizată în care a făcut declaraţii referitoare la candidatul PNL pentru Bucureşti, prezidenţiabilul PNL, decizia ICCJ de a sesiza Curtea Constituţionalăîn legătură cu legea privind pensiile speciale şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul, pensiile din Justiţie, creăterea pragului electoral şi comasarea alegerilor.

Pe poziţia a 7-a se află ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care urcă de pe locul 8 în mai.

Noul ministru al Economiei Ştefan Radu Oprea, cu 1.762 de apariţii în primele două săptămâni de mandat, se situează pe locul 8, datorită declaraţiilor privind salariul minim de 500 de euro prevăzut prin programul de guvernare, logo-ul României, frunza promovată de Elena Udrea şi promovarea destinaţiilor turistice din România.

Oprea este urmat de ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu 1.710 apariţii în iunie din poziţia de membru al Cabinetului Ciolacu, iar pe locul 10 în top se află noul ministru de Externe Luminiţa Odobescu, cu peste 1.500 de apariţii, urmată de Cătălin Predoiu, şi el cu peste 1.500 de apariţii, de această dată din postura de ministru de Interne în noul Cabinet.

În intervalul 1.500 – 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, se regăsesc, în ordine descrescătoare, noii miniştri Adrian Veştea – Dezvoltare, Mircea Fechet – Mediu, Florin Barbu – Agricultură, Marian Neacşu – viceprim-ministru, Sebastian Burduja – Energie, Raluca Turcan – Cultură, Adrian Câciu – Proiecte europene

În luna iunie, doi miniştri ai Cabinetului Ciolacu – ministrul Digitalizării Bogdan Ivan şi ministrul Apărării Angel Tâlvăr – se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL