Blinken, în Europa, în toiul unor îndoieli faţă de leadershipul america

Antony Blinken
Sursa foto: Twitter/ SecBlinken

Secretarul de Stat american efectuează miercuri seara o vizită în Europa, unde este nevoit să depună eforturi pentru a convinge cu privire la leadershipul american, în contextul în care America întâmpină dificultăţi în deblocarea unui ajutor destinat Ucrainei şi pare paralizată în umbra lui Donald Trump, relatează AFP.

Blinken – care urmează să participe vineri şi sâmbătă la Conferinţa Securităţii de la Munchen (MSC) alături de vicepreşedinta Kamala Harris – trece mai întâi pe la Tirana, în Albania, pentru a transmite susţinerea Statelor Unite a acestui aliat-cheie în Balcani.

Însă ajutorul militar destinat Ucrainei – care începe să nu mai aibă muniţie împotriva Rusiei – şi declaraţii ale fostului preşedinte Donald Trump care pune în discuţie NATO eclipsează acest turneu-fulger.

Senatul american a aprobat marţi, cu o majoritate confortabilă, o anvelopă bugetară de 95 de miliarde de dolari destinată Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, însă adoptarea finală a acesteia depinde de Camera Reprezentanţilor dominată de republicani şi al cărei ”speaker” refuză să supună textul la vot.

Sâmbăta trecută, fostul preşedinte Donald Trump a anunţat că ”va încuraja” Rusia să atace ţări membre NATO, dacă acestea nu-şi plătesc partea la această alianţă defensivă, provocând un val de indignare în Uniunea Europeană (UE) şi în Statele Unite.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: