Bogdan Stoica: Buzatu nu e un caz de corupție, ci de curățenie

Bogdan Stoica

Am râs când am văzut „cutremurul creat în PSD” de arestarea lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Nu e nici un cutremur. Doar curățenie.

Buzatu e la butoanele județului de când alegerile puteau fi câștigate doar cu sprijinul lui Ion Iliescu. Cu alte cuvinte, Buzatu e pă vechi, nu pe nou, ca Ciolacu & Co. Chiar el spunea, acum doi ani: „eu fac parte din aripa talibană a PSD și nu mă interesează 100.000 de răgălii adunate pe undeva”, dar și „când au fost vasluienii bogați de ziceți că i-am sărăcit noi?”.

În PSD e o regulă: nu schimbi un om dacă are rezultate. Și Buzatu avea. Omul a câștigat fără efort președinția Consiliului Județean încă din 2012, când Ciolacu încă nu trecuse nici un examen electoral la Buzău și abia fusese numit președintele PSD Buzău. Așa că Buzatu a fost păstrat și servit cu tot ce dorea, deși nu-l halea nimeni din noua garnitură de tineri pesediști de la Centru. La fel de logic, i s-a permis să-și facă nevasta senatoare PSD și fiul secretar de stat la Guvern.

Faza e că vin alegerile. PSD are niște planuri, niște clienți de servit. La fel ca în Vodafone sau Kaufland, pentru atingerea obiectivelor e nevoie ca toți managerii zonali să acționeze unitar. Or nea Buzatu făcea ce voia el, cu cine voia el. Intolerabil.

Așa se explică de ce s-a grăbit Ciolacu să-l demită pe Buzatu. La nici câteva ore de la percheziție, Ciolacu anunța pe Facebook că va cere excluderea lui din PSD. O toleranță zero la corupție pe care premierul n-o manifestă la fel de intransigent și în alte situații. Cum ziceam, la PSD Vaslui doar se face curățenie. Vin ăia noi, trebuie schimbat tot, mocheta, gazonul…

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL