Bogdan Stoica: De ce ar fi o greșeală dezincriminarea consumului de droguri

Bogdan Stoica

O fi de la familia Pascu, o fi progresism, dracu știe. Cert e că s-a lansat în forță narativul „consumul de droguri e o boală, nu o infracțiune, iar consumatorii trebuie tratați, nu acuzați”. Te anunț pe scurt că am pus-o grav dacă punem botul la așa ceva.

Are efecte perverse. Consumatorii de droguri spun: de ce-mi interzici asta dacă nu fac nici un rău nimănui, doar consum? Este exact argumentul pedofililor, care vor să fie legal sexul cu un minor dacă acesta e de acord.

Pentru că poate generează o avalanșă de probleme. O să vină unul și o să zică „nu mă pot abține să nu fur din case, adrenalina aia e totul pentru mine, ia dezincriminați-mă și pe mine”.

Pentru că n-ai cum să explici unui copil că e legal să consumi chestii ilegale fără să creadă că ești diliu.

Pentru că opt din zece firme care acum aduc tricouri, șlapi, calorifere sau panouri solare din China se vor reorienta spre importul chimicalelor de prăjit creierele copiilor.

Pentru că e doar primul pas spre o distrugere totală a societății. Va fi mai bine pentru tine să tragi pe nas ceva înainte să te urci la volan, iar dacă faci un accident vei putea invoca că ești bolnav, nu că așa ești tu prost, conduci ca o cizmă.

Nu în ultimul rând, am să te rog să te uiți cu atenție la cei care folosesc narativul ăsta. O să vezi că sunt cam tot ăia care au promovat și alte chestii care s-au transformat în mici mari nenorociri ale vieții noastre de azi. Așa că te rog frumos să nu fii un dobitoc. Nu mă face să bag un speed și să te înjur de toate cele sfinte în textul de mâine. Că ăștia de la PS News n-o să aibă ce să-mi facă, în fond, sunt doar un bolnav care are nevoie de ajutor, nu de cenzură.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: