Bogdan Stoica: de ce nu mai influențează pe nimeni influencerul român

Bogdan Stoica

La finalul săptămânii trecute lângă Ploiești s-a deschis o chestie nouă, cum nu-s multe: un hub de produse artizanale din zona de food, care-ți dă posibilitatea nu doar să cumperi ceva bun, ci și să le mânânci acolo, la fața locului. Cum ar fi în Mega dacă ai avea măsuțe printre rafturi. Ownerul afacerii, un băiat uns cu toate alifiile de marketing ale momentului a adus vineri câteva vedete ale televizorului și telefonului sub sloganul „vin influencerii”.

Și-au venit. Doi stendapări fără haz, un blogger necitit, o prezentatoare tv fără job, un youtubăr, un agarici al barosănelii și niște necunoscute. Le-a dat omul banu’ și briefu’ (produse artizanale, zona de food, mix interesant de produse, caracterul inedit în Ro) și i-a slobozit printre standuri, să-și facă cechinurile și storiurile așteptate.

M-am uitat la tot conținutul generat în weekend. Unul n-a nimerit-o. Youtubărul a anunțat că totul e bio și eco, lucru complet fals. Agariciul a înțeles că aici sunt cele mai bune coaste din lume, lucru complet fals chiar și pentru mica localitate în care e hub-ul. Mâhniții de la standup au pus niște poze absolut banale iar prezentatoarea tv și încă un MILF au anunțat, radioase, că nu-s din zonă, nu dau pe-acolo, dar le-a plăcut maxim, ar mai veni dacă.

Pe scurt: dacă nu ești din Ploiești nu veni la hub-ul ăsta de artizanal bazându-te pe ce-au postat influencerii. Nu veni după bio, după eco sau după cele mai bune coaste din lume. O să fii dezamăgit și o să reacționezi de parcă te-a păcălit omul cu hub-ul, nu influencerii.  O să crezi că așa a fost în prima zi și pe urmă s-a stricat treaba. Că așa merg lucrurile în România, patronii sunt niște nenorociți. Te rog ia în calcul că mulți dintre influencerii pe care-i urmărești fie sunt proști de le curge din gură, fie mint pentru ca reach-ul de moment să fie cât mai mare.  Adică se gândesc la ei și la onorariile lor, nu la tine. Pe tine te mint.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: