Bogdan Stoica: De la pandemie la pandefirea. Aceleași întrebări

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

Mai are cineva senzația că retrăiește pandemia? Că avem una bucată adevăr oficial, reluat obsedant de unitar de toată mass-media și destule întrebări fără răspuns? Că se încearcă demonizarea cuplului Pandele-Firea tocmai pentru a nu mai pune întrebări legitime despre scandalul azilelor morții?

Pentru că, o dată ce treci de linșajul mediatic la adresa liderilor globali din comuna Voluntari, rămâi cu niște date destul de bizare. Avem cinci mii de firme care au ca obiect de activitate îngrijirea bătrânilor în aziluri. În total, firmele astea atrag 1,2 miliarde lei din bani publici și tot cam atât din bani privați, având marje de profit specifice retailului de electro-IT. Vorbim, așadar, de 500 de milioane de euro, încasate pe tot teritoriul României, și de o singură pereche de vinovați morali, cuplul Pandele-Firea?

Nu mai vorbește nimeni despre deconturile agențiilor de plăți. De procedurile de înființare acreditare. De tarifele per prestație, diferite de la bătrâneii independenți fizic dar cu probleme sociale până la cei cu probleme majore de sănătate, dar independenți financiar. De modul în care infamul arestat pregătea deschiderea unor azile cu o capacitate de 700 de bătrâni. Cine livra bătrânii ăia, cine le făcea dosarele, cine le organiza proprietățile și banii? Tot Pandele cu Firea?

În ultimul raport al Departamentului de Stat România este trasă de urechi nu doar pentru traficul de femei destinate prostituției, ci și pentru traficul de bătrâni și de copii destinați exploatării prin muncă și cerșetorie. Cum de nu leagă nimeni megascandalul azilelor de povestea aia?

Ce se întâmplă atât de îngrozitor în domeniul bătrânilor încât trebuie ascuns după campania de crucificare mediatică a unui primăraș oarecare și a unei foste primărițe detestată la ultimul tur de alegeri?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL