Burduja: Mi-am propus ca, până în primăvara anului viitor, să avem Strategia Energetică Naţională

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

„Ne-am propus ca, cel târziu până în primăvara anului viitor, să avem o versiune finală a Strategiei Energetice Naţionale, sub forma unui document de viziune, fără o listă de proiecte pentru a evita acea evaluare de mediu îndelungată şi complicată”, a afirmat, luni, la o videoconferinţă de specialitate, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„România nu are, din păcate, la acest moment, o strategie energetică aprobată. Au fost mai multe încercări, din 2016 până în prezent, pentru a da României o asemenea strategie, un asemenea document de viziune. Mi-am propus ca, până în primăvara anului viitor, să avem Strategia Energetică Naţională. Am constituit un Consiliu onorific, reunind unii dintre cei mai buni specialişti în sectorul energetic românesc şi chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire la Banca Mondială”, a declarat Burduja.

Ministrul de resort a precizat că prima versiune a Planului Naţional Integrat a fost transmisă Comisiei Europene, săptămâna trecută, „România încercând astfel să recupereze o serie de întârzieri pe care le-am constatat în momentul în care am preluat acest mandat”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL