Buzău: Teste similare celor din şcolile de şoferi pentru pregătirea elevilor în perspectiva Bacalaureatului

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău propune ca şcolile să afişeze pe site-urile proprii secţiuni de teste cu bareme pentru elevii care vor urma să participe la examenul de Bacalaureat, grile similare cu cele pe care le parcurg candidaţii care susţin examenul în vederea obţinerii permisului de conducere.

La simularea Evaluării Naţionale organizată la nivel judeţean de către IŞJ, procentul de promovabilitate a fost de 54,01 la sută, iar la simularea organizată la nivel naţional, procentul a crescut la 58,10 la sută. Potrivit IŞJ, cele mai multe note s-au încadrat între 4 şi 6.

„Din totalul de 3735 de elevi de clasa a VIII-a, s-au prezentat 3.432 de elevi, într-o proporţie de 92,42 la sută la Limba Română şi 91,88 la Matematică. La Limba Română am avut un procent de 62,06 la sută promovabilitate, observăm că cele mai multe note sunt între 6 şi 6,99 adică 608 candidaţi. La Matematică un procent mai scăzut de 42,28 la sută, ponderea mai mare a notelor este între 4 şi 4,99, 603 elevi. Per total la medie observăm că cele mai multe note oscilează între 4 şi 6, la simularea noastră. La simularea de la nivel naţional, la Limba Română procentul a crescut, este de 74.37 la sută. La Matematică procentul a scăzut, este de 37,41 la sută, având o medie pe judeţ de 58,10 la sută. Observăm că la Evaluarea dată la nivel naţional, la Matematică cele mai multe note sunt între 4 şi 4,99 însă au scăzut la celelalte ceea ce ne îngrijorează „, a declarat inspectorul general al IŞJ, Daniela Palcău, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

În perioada 27-28 noiembrie 2023, a fost organizată simularea judeţeană a probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Procentul de promovare la nivelul judeţului a fost de 36,36%. Ulterior, la simularea organizată la nivel naţional, procentul de promovabilitate a crescut la 48,05.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: