Călăul francezului decapitat în Algeria a fost identificat

Cotidianul algerian „El Watan” a dezvăluit că Bashir Kherza, prezentat ca „muftiul” jihadiştilor algerieni Jund Al-Khilafa, a fost identificat ca fiind călăul lui Hervé Gourdel, francezul răpit şi decapitat în septembrie de acest grup care are legături organizaţia Statul Islamic (SI).

Potrivit cotidianului algerian, Bashir Kherza are la activ numeroase asasinate şi atentate teroriste.

Acest bărbat de cincizeci de ani din cartierul Bab El-Oued din Alger este un veteran al grupărilor armate islamiste active în războiul civil din anii 1990, care a făcut 200.000 de morți într-un deceniu.

El Watan a afirmat de joi că armata algeriană a identificat cinci bărbați care au participat la execuția lui Hervé Gourdel, printre care autorul decapitării, dar fără încă să le dea numele.

În aceeași zi, armata algeriană a anunțat că a distrus tabăra ce „a servit ca adăpost” Jund Al-Khilafa (Soldații califatului) „în timpul execuției acestui act abject”, în cadrul unei „vaste operațiuni de căutare” în masivul Djurdjura (150 km sud-est de Alger), în Kabylia.

În timpul acestei operațiuni, militarii algerieni au identificat de asemenea locul filmării videoclipului în care Jund Al-Khilafa și-a proclamat loialitatea față de Abu Bakr al-Baghdadi, șeful SI.

Cu toate acestea, El Watan a declarat sâmbătă că, potrivit surselor sale, nu a existat nicio legătură între acest „grup și Daech (acronim arab pentru SI)” și că supunerea a fost doar o metodă „pentru a apărea pe scena mass-media”.

Autoritățile algeriene continuă căutările pentru a găsi corpul lui Hervé Gourdel și a-i prinde pe responsabilii răpirii și asasinării, inclusiv liderul grupului, Abdelmalek Gouri, alias Khaled Abu Souleiman, în vârstă de 34 de ani.

După distrugerea taberei jihadiste, armata algeriană a anunțat de asemenea că a ucis opt islamiști armați în zonele situate la sud de Lakhdaria, în apropiere de masivul Djurdjura.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL