Calea cea mai rapidă pentru aderarea la Schengen. Mureșan: Toată lumea e de acord că România îndeplinește condițiile

Foto: Siegfried Muresan Face Book

„Cea mai rapidă cale pentru ca România să intre cât mai rapid în Spațiul Schengen este ca actualul cancelar al Austriei să piardă următoarele alegeri”, a spus Siegfried Mureșan în cadrul dezbaterii studiului Creșterea valorii adăugate europene într-o perioadă încercată de provocări globale – Reprezentarea costului „non-Europei” (2022-2032) de vineri de la București.

„Acesta este adevărul. Realitatea este: 26 din 27 state membre, majoritatea covârșitoare în PE, toată lumea este de acord că România și Bulgaria îndeplinesc condițiile de intrare deplină în Schengen.

În ciuda tuturor eforturilor în spirit european, avem de a face cu un om politic populist, aflat într-o situație dificilă, cu un partid aflat pe locul trei în sondaje, măcinat de scandaluri interne, de corupție, cu un fost cancelar al Austriei, condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru o mulțime de trăsnăi.

Sigur, în Austria, cele trei mari partide, toate s-au opus aderării României la Spațiul Schengen: Partidul anti-european, Partidul de centru-dreapta și Partidul Socialist. Nici unul dintre ele nu s-a exprimat până acum favorabil. Dar, evident că avem de-a face cu un prim-ministru populist, care gândește în logica națională. Noi nu avem ce să ne reproșăm. Uniunea Europeană e cu noi, omul nu reacționează la nimic constructiv european.  Îndeplinim toate condițiile”, a explicat Siegfried Mureșan.

Care este calea ce mai bună? Ca partidul austriac să piardă alegerile

„Dar nu trebuie să subestimăm importanța aderării pe 31 martie, cu aeroporturile și cu frontiera maritimă.

Anul trecut au zburat din România spre spațiul Schengen și s-au întors în România pe aeroporturile României 12 milioane de cetățeni, în principal români, dar și cetățeni din alte state membre ale Uniunii Europene, dar și din afară. Eu cred că sunt mulți. 12 milioane de oameni care începând cu 31 mai, nu vor mai trebui să arate pașaportul la frontieră. Deci e un succes, contează, e o primă etapă, dar mai ales pentru economie. Reducerea costurilor va veni prin aderarea cu frontiera terestră și trebuie să reușim cât mai repede posibil”, a spus Siegfried Mureșan.

Reamintim că Siegfried Mureșan, prezent în studioul PS News la emisiunea ‘Puterea Știrilor’ moderată de Marinela Angheluș, a explicat „mișcarea” politică a delegației Austriei de la PPE.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL