Care sunt orașele și cartierele în care românii găsesc cu ușurință locuri de parcare

Sursa: adevarul.ro

O cunoscută platformă de imobiliare a realizat o analiză privind orașele și cartierele în care românii găsesc cu ușurință locuri de parcare.

Datele sunt obținute din „Vocea Cartierelor”, a doua etapă de dezvoltare a secțiunii „indexul TRAI” realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX. Românii care accesează trai.storia.ro vor găsi atât date obiective, prezentate în secțiunea T.R.A.I., care măsoară o serie de factori cheie precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și date subiective, prezentate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și obținute de la locuitorii din zonele evaluate. Analiza cuprinde nivelul de dificultate cu care locuitorii găsesc locuri de parcare în zonele în care locuiesc, iar datele prezentate se interpretează astfel: cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât este mai ușor să găsești un loc de parcare.

Percepția locuitorilor privind accesibilitatea parcărilor în Capitală

Zonele din București în care locuitorii găsesc cu ușurință locuri de parcare sunt: Chitila (61,6 puncte), 23 August (61,4) și Străulești (56,3), urmate de 1 Decembrie 1918 (56,2) și Văcărești (55,4). La polul opus, printre cartierele în care locuitorii găsesc mai greu locuri de parcare se numără Obor (22,4 puncte), Tei (21) și Romană (20,4). Cele două cartiere în care locuitorilor din Capitală le este cel mai dificil să parcheze sunt Iancului (19,3) și Calea Victoriei (14,7).

Care sunt orașele în care românii găsesc mai ușor locuri de parcare

Orașul Alexandria se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 57,8 puncte, urmat de Râmnicu Vâlcea (57,7 puncte) și Drobeta-Turnu Severin (55,9). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Botoșani (55,5), Arad (55,5), Satu Mare (55,2), Giurgiu (55,2), Călărași (54,8), Bistrița-Năsăud (54,4) și Vaslui (54,2) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL