Care sunt primii 45 de candidaţi PSD la funcţia de primar în Maramureş

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD Maramureş nu şi-a validat candidații pentru funcția de primar, dar în 45 din cele 76 de UAT-uri din Maramureş aceştia sunt cunoscuți (într-unul dintre cele 45 de UAT-uri, respectiv la Oncești, PSD nu va desemna candidat pentru funcția de primar, urmând să îl susțină pe actualul primar Matei Godja, acesta urmând să candideze din nou independent – sigur, independent scriptic, fiind de notorietate apropierea acestuia de PSD).

Cei 45 de candidați PSD Maramureş la funcția de primar sunt cunoscuți dintr-un motiv simplu: conform unei reguli interne, primarii în funcție sunt în continuare candidaţi, scrie .

La alegerile din 2020, PSD a câştigat în 35 de UAT-uri, dar în cei 4 ani care s-au scurs de atunci social- democrații au mai aspirat încă 9 primari de la PMP, PNL, USR şi un independent, respectiv pe următorii: Lucian loan Titus Morar (Ulmeni – PMP), Petru Nemeş (Călinești – PMP), Călin Ovidiu Petrică (Remetea Chioarului – PMP) şi Daniel Pop (Sälsig – PMP), loan Nistor (Leordina – USR), Alexa Semeniuc (Rona de Sus – USR), Mirela Lacrimioara Bírlea (Poienile Izei- independent), lon Petrovai (Petrova – PNL) şi Vasile Coman Varzaru (Vişeu de Sus – PNL). Total 45 (44+1, cu independentul scriptic Matei Godja de la Oncești).

De asemenea, în acest an, în Maramureş există două cazuri de primari în funcție ai social-democraților care nu vor mai candida pe lista PSD, din motive diferite, La Săcel, primarul Gavrila Dologa (PSD, in funcție din 2008) nu va mai candida, iar PSD îl va desemna candidat pentru funcția de primar de Toader Grad (actualul viceprimar).

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL