Carrefour presează furnizorii din Vest să-i vândă marfa la prețuri românești

Carrefour
Sursa foto: Carrefour credit: Bar Lavi

Retailerul Carrefour își continuă războiul cu furnizorii pentru a reduce cât mai mult prețurile, extinzând politica deja adoptată cu Pepsi ale căror produse refuză să le mai vândă pentru că sunt prea scumpe.

Compania este acum în discuții pentru a cumpăra la prețuri unice de la marile grupuri alimentare, prin intermediul Eureka, un centru de achiziții propriu care reunește Franța, Spania, Italia, Belgia, Polonia și România, scrie presa poloneză, potrivit profit.ro. Carrefour și-a înființat propriul centru internațional de achiziții la începutul anului 2023, la Madrid, cu scopul de a obține o putere mai mare de negociere cu marile branduri.

Carrefour le oferă principalilor săi furnizori, din cele șase țări în care operează prin Eureka, condiții identice, ceea ce înseamnă că furnizorii trebuie să vândă produsele din Spania, Italia, Franța sau Belgia la prețuri poloneze sau românești. În acest fel, supermarketul reduce costurile, chiar dacă în detrimentul marjelor din industrie. Este ceea ce s-a întâmplat și la PepsiCo. Carrefour va continua să vândă produsele companiei nord-americane în Polonia și România, dar nu și în Spania, Italia, Franța sau Belgia. Potrivit unor surse apropiate negocierilor, relația de afaceri a fost ruptă după ce producătorul de băuturi răcoritoare a refuzat să reducă prețurile. Pentru Carrefour, sarcina nu este ușoară, pentru că, deși marca Pepsi are o cotă relativ mică pe piața băuturilor răcoritoare, este liderul absolut al pieței de snacks-uri și gustări, cu mărci precum Ruffles, Lay’s, Cheetos și Doritos.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: