Casa Albă sugerează pauze în conflict pentru ca oamenii să iasă în siguranță din Fâșia Gaza

Sursa foto: John Kirby/Twitter
Sursa foto: John Kirby/Twitter

Casa Albă a declarat joi că explorează o serie de pauze în conflictul Israel-Hamas pentru a ajuta oamenii să iasă în siguranţă din Fâşia Gaza şi a permite ajutorului umanitar să intre, dar şi-a reiterat opoziţia faţă de o încetare totală a focului, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al securităţii naţionale, John Kirby, a declarat reporterilor că astfel de pauze ar trebui să fie temporare şi localizate şi a insistat că nu vor împiedica Israelul să se apere.

„Ceea ce încercăm să facem este să explorăm ideea a cât mai multor pauze care ar fi necesare pentru a continua intrarea ajutoarelor şi pentru a continua să lucrăm pentru a scoate oamenii în siguranţă, inclusiv ostaticii, a spus el reporterilor într-un briefing la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden a vorbit miercuri despre necesitatea unei pauze care să ofere timp pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, dar a exclus apelul la o încetare completă a focului.

Colegul său democrat, senatorul Dick Durbin, a declarat joi pentru CNN că este timpul pentru o încetare a focului, în timp ce senatorul democrat Patty Murray a cerut o pauză umanitară pentru a permite ajutorului critic să ajungă la civili.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL