Dosar penal pentru neglijenţă în cazul femeii diagnosticate greșit la Târgu Jiu

poliţie
Sursa foto: Poliţia Română

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal care vizează infracţiunea de neglijenţă în serviciu, în urma operaţiei realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde o femeie gravidă în nouă luni a fost operată de hernie.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la o intervenţie chirurgicală efectuată de medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, asupra unei femei de 35 de ani, din oraşul Tismana, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj este abilitat să comunice următoarele: la data de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, se arată într-o informare a IPJ Gorj.

Miercuri, şi Colegiul Medicilor din România a anunţat că face propriile verificări cu privire la acest caz, instituţia precizând că „sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă”, astfel încât riscul de apariţie a unor astfel de situaţii să fie diminuat.

O femeie care de fapt era însărcinată în luna a noua a fost diagnosticată cu eventraţie, la Spitalul din Târgu Jiu, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. Femeia, în vârstă de 35 de ani, care nu ştia că este însărcinată şi s-a prezentat la spital acuzând dureri abdominale, a născut o fetiţă. Reprezentanţii spitalului au transmis că eventraţia era reală şi că operaţia era necesară, dar şi că femeia a declarat că nu este însărcinată şi că se află sub tratament cu anticoncepţionale.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL