Cazul Halep schimbă regulamentul WTA

Sursa foto: X

Simona Halep nu mai figurează în ierarhia WTA din 3 septembrie 2023, când și-a pierdut ultimele puncte câștigate pe teren și a fost radiată din clasament. Decizia TAS de a-i micșora pedeapsa de la 4 ani de suspendare la 9 luni a însemnat că jucătoarea noastră a stat mai mult în afara terenului, din cauza elementelor birocratice legate de audieri și comunicarea deciziilor tribunalelor.

Conform noii sancțiuni primite la TAS, suspendarea Simonei ar fi trebuit să survină pe 7 iulie 2023, numai că decizia finală s-a dat abia în martie 2024. Au fost peste 8 luni în care Halep a stat degeaba, timp în care i s-au „evaporat“ și ultimele punte din clasamentul mondial. Normal ar fi ca sportiva să revină exact pe poziția pe care s-ar fi aflat la expirarea suspendării, însă acest lucru nu e posibil pentru că WTA nu s-a confruntat cu o astfel de situație până la cazul Halep, astfel că nu are o normă care să reglementeze acest gen de spețe.

Organismul diriguitor al tenisului feminin a luat act de situație și a anunțat că lucrează la adăugarea în regulament a unui paragraf în care se va spune clar ce se va întâmpla cu jucătorii care au fost opriți să evolueze, deși și-au câștigat retroactiv acest drept. Dacă decizia WTA va fi pozitivă, Simona Halep ar ajunge din nou în Top 100 mondial, mai exact pe locul 54, poziția la momentul încheierii suspendării.

S-a demarat procesul de revizuire a regulamentului

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedbackul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri“, a fost răspunsul oficial din partea WTA la o întrebare pusă de gsp.ro pe această temă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL