Centrala nuclearoelectrică NuScale cu reactoare mici, autorizație de la CNCAN

NuScale
Sursă foto: adevărul.ro

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a Documentului Bază de Autorizare (Licensing Basis Document – LBD) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale.

SN Nuclearelectrica SA și NuScale Power salută aprobarea de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a Documentului Bază de Autorizare (Licensing Basis Document – LBD) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale, dotată cu reactoare modulare mici (SMR), cu o putere brută instalată de 462 MWe (6 module, fiecare cu o capacitate instalată de 77 MWe per modul). În urma unei evaluări complexe, CNCAN a emis scrisoarea oficială de aprobare în luna august 2023, care atestă conformitatea Documentului Bază de Autorizare cu cerințele naționale de reglementare”, a informat vineri Nuclearelectrica.

Aprobarea Documentului Bază de Autorizare reprezintă o etapă cheie a Proiectului Reactoarelor Modulare Mici, care va facilita implementarea procesului de autorizare pentru toate etapele de dezvoltare a centralei nuclearoelectrice NuScale din România.

Documentul Bază de Autorizare stabilește cerințele de autorizare pentru proiectul centralei cu șase module, documentele de reglementare, codurile și standardele aplicabile, atât naționale, cât și internaționale, precum și caracteristicile proiectului care asigură îndeplinirea cerințelor și criteriilor de securitate nucleară.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL