CJ Sălaj: prind contur proiecte majore de infrastructură în județ

Președinte CJ Sălaj
Sursa foto: media.pnl.ro

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a avut întâlniri și discuții cu factorii responsabili în implementarea a două proiecte majore de infrastructură rutieră, vitale pentru dezvoltarea economică și socială a județului: Autostrada Transilvania și Varianta Ocolitoare Zalău.

„În prima parte a zilei, conducerea Consiliului Județean Sălaj a primit vizita delegației Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, condusă de Excelența Sa ambasador HAN Chunlin. Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe stadiul execuției, de către societatea chineză Sinohydro, a Variantei Ocolitoare Zalău, proiect demarat în vara anului 2020 și ajuns la un stadiu de implementare de aproximativ 50%.

În cea de-a doua parte a zilei, președintele Consiliului Județean Sălaj, alături de vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, și europarlamentarul Daniel Buda, s-a deplasat pe traseul Autostrăzii Transilvania, unde au avut întâlnire cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și Dorinel Umbrărescu, reprezentantul grupului de firme UMB, constructorul secțiunii Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului. Mobilizarea în șantier a antreprenorului este bună, lucrările desfășurându-se în ritm susținut. Conform oficialilor CNAIR, există premisele ca lotul Zimbor – Poarta Sălajului, cu un stadiu al execuției de 29,2%, să fie deschis la sfârșitul anului viitor, iar tronsonul cuprins între Nădășelu și Zimbor, ajuns la un stadiu de 59%, în 2025, având în vedere alunecările de teren majore de pe traseu.”, transmite CJ Sălaj, potrivit media.pnl.ro.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: