Claudiu Mureșan explică trecerea la PSD: Nu e un partid toxic

Sursă foto: Claudiu Mureșan
Sursă foto: Claudiu Mureșan

Senatorul sibian Claudiu Mureșan, ales pe listele USR, a explicat pentru Turnul Sfatului motivele pentru care a plecat din USR și acum, recent, s-a înscris în PSD.

Mureșan susține că nu a fost susținut de organizația județeană a USR, deși a adus peste 250 de membri în organizație și a constituit 17 organizații locale.

„Din punctul meu de vedere, relația dintre Claudiu Mureșan și USR e pe zero, am intrat în partid cu 250 de oameni, eu am făcut jumătate din USR Sibiu. M-au rugat să le fac filială la Mediaș și le-am făcut 14 filiale în nord. Discuția asta despre care ce a dat…

Despre moralitatea, putem discuta foarte multe. Dar puteți întreba orice coleg de-al dumneavoastră de breaslă din media, de câte ori ați primit în 2 ani și jumătate vreun comunicat în legătură cu vreo acțiune cu un senator, singurul parlamentar local, pentru că Barna e la București, cu activitatea lui. O poziție legată de el. Zero.

Mă întreabă lumea, iar oamenii știu. Am răspuns la toți jurnaliștii, am apelat la colegii din USR de la București, din Camera Deputaților și ei au fost certați de organizația județeană pentru asta.

Eu nu sunt trădător. Am plecat din casa mea, eu am construit jumătate din USR Sibiu. Am plecat dezamăgit dupa doi ani în care am mers în paralel cu USR Sibiu, fără prezent și fără viitor în acest partid. Eu chiar am muncit, nu am intrat pe liste pus pe “pile””, a transmis Mureșan.

„Am plecat dezamăgit pentru că nu mai am nici prezent și nici viitor acolo. Am avut probleme de sănătate, pentru ce să mă stresez că mă ceartă nu știu ce coleg de partid? Eu chiar cred că am muncit. Nordul județului e călcat în picioare de conducerea județeană în mod evident. Săptămâna viitoare o să vă prezint cum arată strategia de dezvoltare a județului până în 2030, să vedeți câte proiecte sunt pentru zona de sud și câte sunt pentru zona de nord. Acestea sunt subiecte”, a completat senatorul.

„Spuneți-mi un singur nume de baron local al PSD Sibiu. Priviți la alte partide, câți baroni sunt?”

Claudiu Mureșan spune că a ales să se înscrie în PSD pentru că a avut relații foarte bune cu colegii senatori din acest partid, dar și datorită faptului că organizația județeană a PSD nu are persoane care să-i ridice semne de întrebare.

„Am intrat în PSD pentru că am pus cap la cap informațiile pe care le-am avut despre oamenii cu care am lucrat în parlament din PSD, m-am uitat la ce se întâmplă la nivel de țară, din punctul meu de vedere, și cred că e evident ce se întâmplă, m-am uitat la proiectele pe care le-am depus și m-am gândit la cum m-am lovit de-a lungul timpului de colegii mei de partid și am vreo 25 de proiecte.

M-aș bucura să mă sune presa și când fac public vreun proiect, nu numai când părăsesc un partid. Factorul acesta politic, nu-mi place deloc să văd asta, factorul acesta politic contează mai mult decât munca mea de parlamentar. (…) Am plecat în PSD Sibiu pentru că nu este un partid toxic, are primari, are oameni de calitate. Spuneți-mi un singur nume de baron local al PSD Sibiu. Spuneți-mi un singur nume. Priviți la alte partide, câți baroni sunt?

Mulți m-au văzut transferat la PNL. De ce? Pentru că eu m-am înțeles întotdeauna excelent cu cei din PNL, cu cei de la PSD și cu cei de la AUR. I-am respectat. Eu răspund la telefon, așa fac cu toată lumea, așa fac și în parlament. În politică, din punctul meu de vedere trebuie să fii diplomat și să-ți respecți oponentul politic, nu să-i dai un cap în gură.

Am simțit că asta nu mă avantajează, modul acesta de lucru, nici partidul”, a mai spus Mureșan.

„Comparați ce am făcut eu cu ce au făcut toți ceilalți parlamentari din celelalte partide”

Claudiu Mureșan susține că raportat la nivelul proiectelor legislative poprii depuse în Legislativ, el are mai multe decât restul parlamentarilor de Sibiu.

„Am depus 25 de proiecte și nu am fost sunat o dată de presă. Eu vorbesc în general, acum. Se mai întreabă câte un sibian, băi dar cine e ăsta. Și pe mine mă doare stomacul pentru că între noi fie vorba, în acești 2 ani și jumătate am 25 de proiecte, am două care îmi poartă numele, am alte 9 care trebuie să iasă din Camera Deputaților și au șanse bune să fie votate. Chiar vă rog să faceți un calcul, dar nu pe ălea semnate, pentru că așa am și eu vreo 200, ci pe cele depuse și comparați-le cu ce au făcut toți ceilalți parlamentari din celelalte partide și pe urmă veți înțelege de ce am eu o problemă cu partidul din care am plecat”, a mai spus senatorul.

Îmi doresc să candidez

Claudiu Mureșan spune că vrea să candideze anul viitor la alegerile locale sau parlamentare, însă explică faptul că această decizie va fi luată în cadrul partidului.

„Am mulți oameni care mă întreabă dacă candidez, le-am spus că da, îmi doresc. În noua poză decizia însă nu-mi aparține. Vor fi discuții la Mediaș, în cadrul organizației, în filiala județeană și se va lua o decizie. Dacă voi fi eu sau altcineva, eu voi susține pe oricine va decide partidul”, a spus senatorul referindu-se la funcția de primar al municipiului Mediaș.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: