Cum a fost prins Cătălin Cherecheș: „Nu au fost piste false. Polițiștii au știut exact traseul său”.

Sursa foto: Facebook

Primarul Cătălin Cherecheș a fost prins, marți seară, de polițiștii din Germania, după patru zile de când a fugit din țară. Acum, edilul așteaptă extrădarea în arest. Potrivit surselor Digi24, autoritățile germane vor să tranșeze rapid cazul, iar judecătorii au cerut acte de la autoritățile din România. Într-o intervenție la Știrile dimineții, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a spus că autoritățile au știut în fiecare moment unde se află primarul. Condamnat vineri, pe 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Cherecheș a reușit să iasă din țară, deși se afla sub control judiciar.  

Cătălin Cherecheș a fost arestat în Augsburg, Germania, după ce a depășit viteza legală pe autostradă. Mașina în care s-ar fi aflat alături de o mătușă mergea cu 200 de kilometri pe oră.

Potrivit surselor oficiale germane, cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul, eventual să ia un tren sau un taxi. Acela a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA (Poliția federală de investigații criminale – n.red.). Aceleași surse au mai precizat că fostul primar ar fi încercat să se opună arestării și s-a rănit când a vrut să fugă de oamenii legii.

Cel mai probabil, edilul ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe și pe care i-a depozitat în seifuri din locuințele deținute acolo de mama sa și de sora acesteia. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro. Într-o depoziție din instanța de judecată, Cherecheș a recunoscut că a cărat personal banii cu mașina în Germania.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL