Dan Bucura: Constat cu stupoare că există mulți români care nu au înțeles deloc ce este comasarea alegerilor

Sursa foto: Dan Bucura

Constat cu stupoare că există mulți români care nu au înțeles deloc ce este comasarea alegerilor și ce presupune ea, remarcă jurnalistul Dan Bucura, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Îmi scriu urmaritori ai paginii, spunând că nu e firesc să restrângi dreptul oamenilor de a vota, că asta e esența democrației și alte clișee de genul asta..

– Oameni buni, nu vă ia nimeni aceste drepturi!! Aici vorbim de a merge într-o singură zi la urne și a vota pentru mai multe lucruri, în loc să faci asta în zile diferite‼️

Haideți să explicăm câteva lucruri:
1 – Apetența românilor spre mersul la vot e în scădere drastică. Ceea ce e grav! Luați statisticile privind prezența la vot de la ultimele 2-3 cicluri electorale și veți înțelege asta. Deci a te îmbăta cu apă rece, că vor veni oamenii de 5 ori anul ăsta la urne, în loc de 4, este cel puțin o logică bolnavă. Așa că trebuie făcut orice pentru a crește prezența și a atinge exact acele principii democratice descrise mai sus
2 – Așa cum știți, când e campanie electorală, aleșii neamului muncesc puțin spre deloc. E o realitate ce nu trebuie ascunsă sub preș. Toți cei din aparatul de stat se concentrează pe alegeri, stau doar în teritoriu, iar prin ministere și deconcentrate bate vântul. Asta nu e deloc bine pentru români. Dacă poți să reduci această stare de fapt, de ce n-ai face-o?!
3 – Teza privind crearea de confuzie la vot este doar o intoxicare. Alegătorii nu vor primi toate buletinele simultan! Practic, mergi într-o încăpere, îți alegi primarul și consiliul, apoi te duci în altă parte și îți alegi europarlamentarii. Sau invers! Dacă nu ești capabil să înțelegi asta, atunci probabil că te depășesc multe lucruri elementare pe lumea asta și problema e la tine, nu la mecanismele democrației…
4 – Poate nu în ultimul rând, e vorba și de bani. Toate aceste alegeri presupun tocarea de bani de la buget, blocarea de personal dedicat, logistică etc. Adică fonduri cu care se poate face altceva. Știu, unii vor spune că oricum banii se cheltuiesc strâmb în țara asta, dar asta chiar nu are legătură cu alegerile, ci cu cei pe care îi trimiteți la butoane. Așa că faceți-o cu cap! Nu-i lăsați pe alții să o facă în numele vostru..

PS: Există câteva partide ce se opun comasării și care invocă toate aceste bazaconii. Ba chiar și altele în plus. De fapt, acestea vor să tragă de timp, sondajele nearătând deloc bine pentru ele. Ghinion, vorba unui clasic! Dacă n-ați reușit în ultimii 3 ani și ceva să vă convingeți electoratul, nu o veți face oricum în 2-3 luni. E strict vina voastră și a celor pe care i-ați lăsat la conducerea partidului. Poate ar fi timpul să vă uitați în ograda proprie și să încetați a vă face calcule electorale pe timpul și nervii românilor..”, scrie Dan Bucura.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL