Daraban (CCIR): România și Indonezia au nevoie de un proiect economic de mare anvergură

romania-indonezia
Sursa foto: CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit, miercuri (27 septembrie), vizita E.S. dl. Meidyatama Suryodiningrat, ambasador al Republicii Indonezia în România, în scopul susținerii unui dialog pe tema dinamizării colaborării economice bilaterale, se arată într-un comunicat oficial al instituției.

„Atât România cât și Republica Indonezia au neapărată nevoie de un proiect comun de mare anvergură, așa-numitul «core project», care va întări în mod sigur relațiile comerciale bilaterale și, în mod evident va impulsiona din ce în ce mai mult companiile să acceseze piețele din cele două state. Un astfel de proiect poate viza o cooperare foarte strânsă în ceea ce privește domeniul securității alimentare, mai ales dacă ținem cont de poziționarea geografică a României, cu ieșire la Marea Neagră și cu acces la Fluviul Dunărea. Astfel, Portul Constanța reprezintă o alternativă eficientă pentru tranzitul de mărfuri din Republica Indonezia către Europa, fiind o importantă poartă de acces către statele Uniunii Europene și nu numai. Toate mărfurile care vin din Republica Indonezia pe cale navală trec prin Canalul Suez, iar de aici până în Portul Constanţa sunt numai trei zile şi jumătate de navigaţie, faţă de 11 zile cât ar dura până să intre în Portul Rotterdam, ceea ce înseamnă în final costuri mai reduse”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„Trebuie să demarăm cât mai repede proiecte investiționale comune cu România, în care să implicăm mediile de afaceri din cele două state și care să contribuie în acest mod la creșterea schimburilor comerciale bilaterale. În momentul de față, de exemplu, nu există importuri de grâu din România, iar în acest sens invitația de a participa la INDAGRA, cel mai important târg agricol din Sud-Est-ul Europei este mai mult decât binevenită și, cu siguranță, va contribui la stabilirea de noi contacte comerciale între cele două medii de business. România reprezintă o piață de interes major pentru firmele indoneziene, sprijinul CCIR în identificarea problemelor și impedimentelor pe care companiile le întâmpină în a accesa piețele din cele două țări fiind unul deosebit de important”, a declarat E.S. dl. Meidyatama Suryodiningrat, ambasador al Republicii Indonezia în România.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: