De ce a dispărut Ryanair de pe site-urile agențiilor de turism online

Sursa foto: Pexels

Conform unora dintre cele mai utilizate motoare de căutare de zboruri din lume, nu există legături directe între Milano și Sevilla sau între București și Madrid, informează Corriere della Sera.

Kayak propune ca cea mai convenabilă soluție în luna februarie pentru o călătorie Milano – Sevilla cu escală la Zurich atât la dus, cât și la întors pentru 138 de euro. În realitate, există un zbor direct, și este cel al companiei Ryanair, arată G4Media.ro.

În cazul unui zbor București – Madrid, același lucru. Deși există și opțiunea Ryanair, aceasta este ignorată de site-ul eDreams.

Războiul declarat cu ceva timp în urmă de prima companie aeriană low-cost din lume împotriva agregatorilor online i-a determinat pe mulți dintre aceștia să elimine de pe site-urile lor, la începutul lunii decembrie, aproape toate legăturile gigantului irlandez. Rezultatul? În ultima lună a anului 2023, avioanele Ryanair au zburat cu 91% din locurile vândute (92% în decembrie 2022) și 12,54 milioane de pasageri: „dispariția” de pe comparatoarele online a făcut ca Ryanair să piardă 208.000 de clienți, potrivit estimărilor Corriere.

Compania aeriană anunță însă că ”se bucură” de decizie: această mutare, susține ea, îi va încuraja pe oameni să rezerve călătorii direct pe site-ul oficial și nu va avea niciun efect asupra previziunilor anuale de profit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL