Deca: În acest an, „Școala altfel” – dedicată prevenirii violenței în școli și adicțiilor

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA/ Ligia Deca
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Programul „Săptămâna Şcoala Altfel” va fi dedicat, în acest an de învăţământ, prevenirii violenţei în şcoli şi a adicţiilor, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Ne-am propus ca, în acest an şcolar, ‘Şcoala Altfel’ să fie dedicată tematicii de prevenire a violenţei şcolii şi de prevenire a adicţiilor. (…) Din punct de vedere al sistemului educaţional, trebuie să creştem nivelul de informare cu privire la riscurile adicţiilor de tot felul. De aceea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, ne propunem să intensificăm cursurile şi campaniile de prevenire şi de informare, să creştem numărul de elevi care beneficiază de opţionalul naţional ‘Educaţie pentru sănătate’, disponibil elevilor din clasa I până la clasa a XII-a şi să discutăm pentru noul cadru curricular ce va fi pus în practică din anul şcolar 2025 – 2026. (…) Se pot face elemente de prevenţie la biologie, la chimie, la dirigenţie. Avem nevoie de o abordare integrată şi, mai ales, avem nevoie de specialişti, de oameni care să poată preda, care să poată transmite elevilor cunoştinţele necesare”, a afirmat Deca, după ce a participat la deschiderea anului de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Ea a menţionat că accentul va fi pus pe prevenţie şi educaţie, dar se va coopera cu specialiştii din sănătate şi pentru recunoaşterea semnelor unei adicţii, cu familiile, „în aşa fel încât copiii să se poată reabilita”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL