DNA a luat urma banilor în ancheta „Polițiștii șpăgari din Arad”

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Pentru mulți dintre viitorii șoferi, dorința de a avea permisul de conducere în buzunar este atât de mare, încât încălcarea legii prin oferirea de mită pentru a nu fi picați la „traseu” se transformă, rapid, în realitate. Dincolo de riscurile la care se expun și îi expun și pe viitorii colegi de trafic, candidații bagă mâna în buzunar, iar succesul este garantat. Procurorii anticorupție au luat în vizor o filieră foarte bine pusă la punct, în Arad, iar interceptările realizate în timpul anchetei au oferit surprize uriașe.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, filiera „candidat – instructor auto – polițist-examinator”, iar Direcția Națională Anticorupție (DNA) a pus pe masa judecătorilor din Arad un dosar impresionant. Candidatul la examenul pentru obținerea permisului de conducere dădea șpaga instructorului auto, iar o parte din sumă ajungea – într-un șervețel – la polițistul-examinator, acesta din urmă având grijă ca examenul să se desfășoare fără emoții. (toate detaliile AICI)

În acest dosar stufos, cinci polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Arad ar fi primit de la mai multe persoane, prin intermediari (instructori auto sau alte persoane de încredere), sume de bani cuprinse între 200 euro – 400 euro, destinate fraudării examenelor practice – „traseul” – pentru obținerea permisului de conducere.

  • MIRONESCU VASILICĂ BOGDĂNEL, la data faptelor comisar șef de poliție în cadrul SPCRPCIV Arad,
  • BEZERGHEANU DANIEL, la data faptelor comisar de poliție în cadrul SPCRPCIV Arad,
  • GHERHEȘ IOAN, la data faptelor inspector principal de poliție în cadrul SPCRPCIV Arad,
  • BOZGAN MARIAN IOAN, la data faptelor agent-șef principal de poliție în cadrul SPCRPCIV Arad,
  • STOICA IONUȚ TIBERIU, la data faptelor agent-șef de poliție în cadrul SPCRPCIV Arad.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: