Dolarul continuă să scadă. A atins minimul ultimelor 15 luni

Dolari / Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Dolarul a continuat să scadă și a cobrât marți la minimul ultimelor 15 luni față de un coș de valute relevante, în contextul în care încetinirea puternică a inflației din SUA a surprins piețele.  Euro a urcat la 1,1171 dolari, cel mai puternic curs din martie anul trecut, conform datelor investing.com.

Traderii consideră că inflația surprinzător de lentă din SUA este un semnal că majorările de dobândă din partea Fed se vor încheia curând, probabil chiar la finalul lunii iulie, potrivit Reuters.

Datele americane de miercuri au arătat că inflația a încetinit mult mai repede decât era estimat. Datele au provocat cel mai puternic val zilnic de vânzări de dolari din ultimele cinci luni. Astfel, inflația anuală din SUA a încetinit la 3% în iunie, la minimul din martie 2021, potrivit datelor publicate miercuri.

Excluzând alimentele și energia, indicele prețurilor de consum – pe care economiștii îl consideră cel mai bun indicator al inflației subiacente – a avansat cu doar 4,8% față de anul trecut, cel mai redus ritm de la sfârșitul anului 2021, însă rămâne peste ținta Fed, informează profit.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: