Donald Trump a pledat nevinovat pentru acuzațiile de fraudare a alegerilor din 2020

Sursă foto: Fullton County Sherriff
Sursă foto: Fullton County Sherriff

Fostul preşedinte american, Donald Trump, a pledat nevinovat, joi, pentru acuzațiile de fraudare a alegerilor prezidențiale din 2020, în statul Georgia, relatează BBC. În total, 19 persoane sunt acuzate că au conspirat pentru a anula rezultatele alegerilor.

Fostul președinte american Donald Trump a pledat nevinovat în cazul său de fraudă electorală din Georgia, renunțând la dreptul de a se prezenta în instanță săptămâna viitoare.

Săptămâna trecută, Trump s-a prezentat la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an. El a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

La fel ca mulţi dintre cei 18 co-inculpaţi care s-au predat deja la închisoare, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul preşedinte şi avocaţii săi au negociat termenii predării.

„Nu am făcut nimic greşit”, a spus el. Trump a descris dosarul penal împotriva sa drept „o parodie de justiţie” și susține că este motivat politic.

Într-un document depus în instanță joi, Trump a spus că „înțelege pe deplin” natura infracțiunilor și dreptul său de a se prezenta la proces. „Înțelegându-mi drepturile, renunț în deplină cunoștință de cauză și în mod liber și voluntar la dreptul meu de a fi prezent la trimiterea mea în judecată”, se arată în documentul citat de BBC.

În cazul în care Trump este condamnat, el va solicita probabil un nou proces, afirmând că rezultatul nu a fost în concordanţă cu dovezile sau a fost contrar legii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL