Donarea de sânge în 2024. Câți bani primește o persoană care donează

Sursa foto: freepik

Românii care vor să doneze sânge vor obține mai mulți bani în 2024. Tichetele de masă au o valoare de patru ori mai mare față de anul trecut.

Măsura vine pentru a încuraja cât mai mulți oameni să doneze sânge. Ministerul Sănătății a reușit să mobilizeze românii încă din primele zile de lucru ale anului 2024, când centrele de transfuzii din țară au fost pline, semn că măsura i-a făcut pe oameni să meargă să doneze sânge.

Donarea de sânge în 2024, plătită mai bine

Marcel Boloș a anunțat că valoarea tichetelor destinate donatorilor de sânge crește în anul 2024. Suma alocată va ajunge la 280 de lei, comparativ cu suma anterioară de 67 de lei.

„Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge va ajunge la 280 de lei începând cu data de 1 ianuarie 2024. Aceasta este informația pe care am prezentat-o la ultima ediție a programului Fidelis din acest an. Practic, în bugetul pentru anul 2024 se va include finanțare pentru a permite creșterea valorii tichetelor destinate donatorilor de sânge de patru ori, de la 67 de lei la 280 de lei”, a explicat Marcel Boloș.

Marcel Boloș a subliniat că această măsură reprezintă o formă de recunoaștere pentru cei care contribuie la salvarea de vieți.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL