Dosar penal pe numele unui protestatar din Oradea, care şi-a instigat colegii din ţară să blocheze DN1 şi Valea Oltului

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Un şofer orădean care şi-a instigat colegii din ţară să blocheze DN1, pe tronsonul Braşov – Ploieşti, dar şi DN7, pe Valea Oltului, s-a ales cu dosar penal după ce mesajul pe care l-a transmis pe un grup al şoferilor a ajuns pe mâinile poliţiştilor.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul în vârstă de 37 ani, din Oradea, este cercetat pentru instigare publică la împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce ce mesajele orădeanului au ajuns și al ei.

La data de 13 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de instigarea publică, raportată la infracțiunea de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice„, scrie în informare.

Concret, cu o zi mai devreme, „prin intermediul unei aplicații de comunicare online”, acesta a transmis mesaje prin care instiga la blocarea drumurilor în zona Valea Oltului și DN1 pe tronsonul Brașov – Ploiești, în noaptea de 14/15 ianuarie, „pentru a întârzia livrarea de produse alimentare esențiale populației, respectiv carne, fructe, etc„.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Potrivit legii, împiedicarea circulaţiei pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Instigarea publică la o infracţiune, cum este şi cea de împiedicare a circulaţiei pe drumurile publice, este sancţionată cu închisoare de la trei luni la trei ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: