Confruntări armate în Rusia.Garda Naţională rusă Rosgvardia anunţă că luptă, la Tiotkino, împreună cu grăniceri ruşi

Sursa foto: Twitter

Confruntări armate erau în curs joi în regiunea rusă Kursk între forţe ruse şi combatanţi pro-Kiev, în timp ce un nou val de atacuri cu dronă a vizat regiunea vecină Belgorod şi s-a soldat cu cel puţin doi morţi, potrivit autorităţilor ruse, relatează AFP.

Aceste incursiuni şi raiduri aeriene s-au multiplicat în ultimele zile şi intervin în timp ce ruşii sunt chemaţi la urne – începând de vineri şi până duminică – într-un scrutin prezidenţial care garantează o realegere triumfală a lui Vladimir Putin.

Garda Naţională rusă (Rosgvardia) a anunţat că luptă alături de grăniceri şi militari pentru a ”contracara un atac al unor grupări de diversiune inamice în apropiere de localitatea Tiotkino, în regiunea Kursk”.

 

 

Ofensive împotriva acestui sat situat la frontieră ale unor unităţi din Ucraina care spun că sunt alcătuite din ruşi anti-Kremlin au avut loc marţi.

Moscova a anunţat atunci că le-a respins şi că i-a decimat pe asaltatori.

Combatanţii ruşi pro-Kiev ”nu renunţă la tentativele lor de a pătrunde pe teritoriul nostru în apropierea satului Tiotkino”, anunţă guvernatorul regional Roman Starovoit.

El dă asigurări pe Telegram că forţe ruse ”nu i-au lăsat s- facă şi nici nu-i vor lăsa”.

”Legiunea Libertăţii Rusiei” – una dintre grupările care se află la originea unor incursiuni armate precedente în Rusia – a avertizat populaţia.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: