Eroii tragediei din Veneția. Doi tineri imigranți au intrat în foc pentru a scoate oamenii dintre fiare

Eroii tragediei din Veneția
Sursa foto: X/Twitter

Bilanțul accidentului de autocar petrecut marți seara în Veneția este unul tragic: 21 de morți și 15 răniți, dintre care 10 sunt în stare gravă, la terapie intensivă. Mulți dintre cei care au supraviețuit sunt, astăzi, în viață, datorită curajului și intervenției rapide a doi tineri, imigranți care lucrau pe un șantier din apropiere. Bărbații au intrat în autocarul în flăcări și au scos dintre fiare cât de mulți oameni au putut înainte ca pompierii să ajungă. Deși au salvat vieți omenești, Boubacar și Odion nu se consideră eroi: „Când cineva are nevoie de ajutor pentru că este pe moarte, nu poți să pleci”.

Când Boubacar Touré și colegii săi de apartament au auzit un zgomot puternic lângă apartamentul lor, au crezut că este cutremur. Apoi au deschis fereastra de la bucătărie, unde găteau cina, iar unul dintre ei a strigat: „A căzut un autobuz!”.

„Am coborât la locul în care autobuzul ardea și am auzit o femeie țipând: „Copilul meu, copilul meu“”, spune Boubacar, în vârstă de 27 de ani, din Gambia.

„Am reușit să o scot afară prin geam și apoi l-am scos pe fiul ei, care era ars grav, dar încă în viață”, le-a povestit tânărul jurnaliștilor de la BBC.

Boubacar spune că a reușit să ajungă la stingătorul din autocar pentru a ține sub control flăcările, dar nu a fost suficient.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: