Europenii, pesimişti în legătură cu şansele unei victorii a Ucrainei în faţa Rusiei (sondaj)

Ucraina Rusia Razboi
Sursa foto: Facebook

Cetăţenii europeni sunt pesimişti cu privire la şansele Ucrainei de a câştiga războiul împotriva Rusiei şi văd o înţelegere negociată între cele două ţări ca fiind cel mai probabil rezultat, conform unui sondaj de opinie din 12 ţări din UE, publicat miercuri şi citat de AFP.

Conform acestui sondaj realizat în ianuarie pentru think tank-ul Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR), doar 10% dintre persoanele intervievate se aşteaptă ca Ucraina să câştige pe teren.

Aproximativ 20% anticipează o victorie a Rusiei, în timp ce 37% cred că războiul se va încheia printr-o formă de „compromis” între cele două ţări.Cele mai optimiste cu privire la şansele de victorie ale Ucrainei sunt Polonia, Suedia şi Portugalia, cele mai pesimiste fiind Grecia, Ungaria şi Italia.

Publicarea acestui sondaj coincide cu împlinirea a doi ani de la începutul invaziei ruse din Ucraina şi într-un moment când această ţară se află în dificultate în faţa unei Rusii revigorate de erodarea sprijinului occidental pentru Kiev şi de ipoteza unei reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: