Exerciţiu naţional de alarmare publică. Sirenele de avertizare vor suna în toată ţara

Sursa: Facebook

Un exerciţiu naţional de alarmare publică, al cărui scenariu presupune înştiinţarea centrelor operaţionale pentru situaţii de urgenţă din judeţele şi din Bucureşti şi verificarea funcţionării sirenelor electrice şi electronice de alarmare a populaţiei este programat să se desfăşoare miercuri.

Astfel, va fi verificat modul de funcţionare al tuturor mijloacelor de alarmare publică. Prin modul de acţionare a acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, însă autorităţile transmit că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.

Oamenii sunt sfătuiţi să nu intre în panică, fiind vorba doar despre un exerciţiu, care are ca scop cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a măsurilor care trebuie adoptate în situaţia manifestării unor factori de risc.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

Semnalele de alarmare acustice a populaţiei, a instituţiilor publice şi a operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

– Semnalul Alarmă la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între acestea;

– Semnalul Prealarmă aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între acestea;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: