Garda Națională de Mediu alocă 6,6 milioane de lei pentru 16 aeronave fără pilot

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Octav Ganea

Garda Naţională de Mediu alocă 6,6 milioane lei pentru achiziţionarea unui număr de 16 aeronave fără pilot, pentru îmbunătăţirea guvernanţei gestionării deşeurilor, în vederea accelerării tranziţiei la economia circulară, potrivit anunţului de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Conform sursei citate, aeronavele sunt dotate cu sisteme UAV (fără pilot) cu propulsie electrică, sistem de hardware şi software cu nivel ridicat de integrare.

Achiziţia se face în cadrul Proiectului „Echipamente de monitorizare şi control pentru Garda Naţională de Mediu”, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2020 – 2026.

Potrivit anunţului, se doreşte asigurarea unei vizibilităţi sporite în traseul real al transporturilor de deşeuri şi, implicit, reducerea cantităţilor de deşeuri transportate ilicit şi/sau abandonate în natură, reducându-se astfel în mod direct impactul negativ al deşeurilor asupra mediului şi sănătăţii
populaţiei.

Astfel, cu sprijinul comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu şi avioanele achiziţionate, se doreşte creşterea gradului de trasabilitate a deşeurilor.

„Prin dotarea Gărzii Naţionale de Mediu cu sisteme moderne aeropurtate, activitatea de control şi inspecţie va asigura acoperirea la nivel naţional şi totodată, va fi redus timpul de răspuns şi intervenţie al comisarilor în domeniul controlului şi prevenţiei poluării. În plus, dezvoltarea infrastructurii de inspecţie şi control va avea ca rezultat major identificarea surselor de emisie în cazul unor episoade de poluare”, se menţionează în anunţ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: