Modă la români: Paștele în țări musulmane. Noi destinații de top

egipt
Sursa foto: Pixabay

Cele mai multe vacanțe pentru perioada 1 Mai-Paști s-au vândut în țările musulmane, anul acesta. Chiar dacă pare un paradox, trendul acesta este ascendent, în ultimii ani, iar Egiptul, Dubaiul, Turcia și, de anul acesta, Marocul și Tunisia sunt destinațiile preferate de foarte mulți turiști români, mai ales pentru că temperaturile sunt deja de vară, la începutul lunii mai, iar ofertele sunt foarte avantajoase.

Un sejur în cele cinci destinații de top a ajuns să coste chiar mai puțin decât un pachet turistic de 4 zile în România, în această perioadă care leagă 1 Mai de Paști, iar cei care vor să se relaxeze și la plajă renunță la miel și la ouă roșii, pentru o vacanță de vară timpurie. Fiind deja un trend cunoscut în industria ospitalității acestor țări, sunt hoteluri și restaurante care pregătesc meniuri speciale pentru turiștii români, inclusiv preparatele tradiționale de Paști, ca acasă.

Egiptul și Turcia au rămas în topul preferințelor românilor, în ultimii 5 ani, devenind și cele mai căutate destinații pentru Paști, în ciuda faptului că sunt țări musulmane. Chiar dacă prețurile au mai crescut, după 2021, mai ales în Turcia, la hotelurile de 5 stele, românii își păstrează preferințele. Mai multe agenții de turism au înregistrat creșteri ale vânzărilor pentru aceste destinații cu 20-30% peste nivelul de anul trecut, iar faptul că Paștele ortodox este după 1 Mai a reprezentat un avantaj, pentru că deja se poate face plajă ca în timpul verii, dacă nu intervin schimbări meteo neașteptate.

„Turcia s-a vândut foarte bine și anul acesta, la fel ca anul trecut. Noi avem două curse charter. Românii nu percep Turcia ca pe o țară musulmană”, a explicat, pentru Jurnalul, Alin Burcea, CEO al agenției Paralela 45 și nou președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Și Dubai se menține în topul preferințelor românilor, inclusiv pentru perioada 1 Mai-Paști, în ciuda fenomenelor meteo extreme care au provocat inundații în ultimele zile. Turiștii nu sunt foarte speriați de faptul că s-a întâmplat să plouă torențial și să se inunde zone extinse ale Dubaiului, iar rezervările nu au fost anulate, mai ales pentru că nu se așteaptă repetarea aceluiași fenomen și la începutul lunii Mai.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: