Palatul Elysee anunţă că Emmanuel Macron va vizita Ucraina „în următoarele săptămâni”

Emmanuel Macron
Sursa foto: Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron va vizita Ucraina „în următoarele săptămâni”, a anunţat duminică Palatul Élysée, potrivit Ouest-France.

Anunţul a fost făcut în urma unei discuţii telefonice a lui Macron cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Preşedintele francez spusese iniţial că va vizita Ucraina în februarie, după care a indicat că această vizită va avea loc înainte de jumătatea lunii martie.

Cei doi şefi de stat „au convenit să rămână în contact strâns, în special în ceea ce priveşte vizita preşedintelui republicii în Ucraina, care ar trebui să aibă loc în următoarele săptămâni”, potrivit unui comunicat de presă al preşedinţiei franceze.

Ca urmare a reuniunii de monitorizare a sprijinului acordat Ucrainei, organizată de Franţa în 7 martie la Paris, Emmanuel Macron a reafirmat, în cursul acestei convorbiri telefonice, „dorinţa sa de a continua eforturile pentru a înfiinţa rapid coaliţia privind loviturile în profunzime, precum şi sprijinul pentru iniţiativa cehă privind muniţiile”, potrivit Élysée.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: