Pasaje subterane și supraterane în intersecțiile mari din Galați. Primar: „Mai puțin timp petrecut în trafic“

Sursă foto: Facebook / Infotrafic

Trei pasaje rutiere urmează să fie construite în zone aglomerate ale orașului Galați. Primăria a lansat procedurile pentru realizarea a trei pasaje în Barieră, pe centură și la Palatul Justiției.

„Mai puțin timp petrecut în trafic, dar și un consum mai mic de combustibil! Am demarat achiziția serviciilor de proiectare pentru realizarea de pasaje supraterane ori subterane”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Primăria anunță că a lansat în licitație publică „achiziția de servicii de proiectare în vederea realizării de pasaje supraterane ori subterane, în intersecții principale din oraș, menite să asigure fluidizarea traficului”.

Contractele vizează realizarea de pasaje, după cum urmează:

– pe strada Traian la intersecția cu străzile Alexandru Măcelaru și Tunelului (studiu de fezabilitate pentru pasaj suprateran, valoare estimată 270.000 de lei, data limită depunere oferte 23.11.2023);

– pe strada George Coșbuc la intersecția cu strada Brăilei (studiu de fezabilitate pentru pasaj subteran/suprateran, valoare estimată 200.000 de lei, data limită depunere oferte 23.11.2023);

– intersecție Bulevardul Dunărea – strada Brăilei (DN2B) – Drumul de centură (studiu de fezabilitate pentru pasaj subteran/suprateran, valoare estimată 135.000 de lei, dată limită depunere oferte 24.11.2023).

Până în prezent, în orașul Galați au fost montate 46 de stații de încărcarepentru mașinile electrice. „Este important să susținem un transport ecologic”, susține primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Primăria din Galați continuă acțiunile pentru un oraș prietenos cu mediul și încurajează utilizarea mașinilor nepoluante. Astfel, în diferite zonele ale orașului au fost puse în funcțiune până acum 46 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Acestora li se vor adaugă și altele în cadrul proiectelor cu finanțare prin PNRR.

„Un oraș prietenos cu mediul este un oraș atractiv. De aceea este important să susținem transportul nepoluant, inclusiv prin instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid. Este important să susținem un transport ecologic, să punem la dispoziția oamenilor astfel de mijloace pentru încărcarea mașinilor electrice, să răspundem cât mai bine provocărilor legate de protecția mediulu”, a precizat primarul Ionuț Pucheanu.

Potrivit edilului șef, Galațiul va fi orașul din România cu cele mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice raportat la numărul de locuitori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: