Pecheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu

Polițiști
Sursa foto: Facebook

Poliţiştii şi procurorii fac, joi, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar de de trafic de persoane, proxenetism şi camătă. Mai multe persoane ar fi forţat victimele să practice prostituţia, prin ameninţare fizică şi psihică. Banii erau luaţi de suspecţi.

”La data de 23.11.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu  poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, pun în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane,  proxenetism şi camătă”, au transmis, joi, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, în perioada 2021- noiembrie 2023, ”un suspect a recrutat două persoane vătămate majore, prin utilizarea metodei de inducere în eroare (loverboy) pe care, ulterior, prin  utilizarea de violenţe fizice şi psihice le-a determinat să practice prostituţia în folosul său”.

”De asemenea, alţi doi suspecţi în  cauză, pe  parcursul anului 2023, au obţinut de la mai multe femei care practicau prostituţia foloase patrimoniale. Cercetări efectuate au mai relevat că, în perioada 2020-noiembrie 2023, o suspectă, cu sprijinul altor doi suspecţi (din care unul membru de familie) a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, prin punerea la dispoziţie a unei locaţii în municipiul Bucureşti, postarea de anunţuri pe site-urile de profil, asigurarea pazei şi a altor servicii,  obţinând astfel foloase patrimoniale, în procent de 50% din câştigurile realizate din practicarea prostituţiei”, au mai precizat anchetatorii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: