Proiectul PNL prin care autovehiculelele ambulanţei pot folosi semnale de avertizare de culoare roşie – adoptat

Sursă foto: https://smurd.ro/unitati/unitati-mobile/

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul iniţiat de PNL care prevede că autospecialele care aparţin serviciului de ambulanţă pot utiliza semnalele speciale de avertizare luminoase de culoare roşie, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie cu caracter de urgenţă. Camera Deputaţilor e decizională pe iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 32 alin. (2) lit.a) din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul prevederii posibilităţii utilizării semnalelor speciale de avertizare luminoase de culoare roşie pe autovehiculele aparţinând serviciului de ambulanţă.

„În condiţiile în care autovehiculele serviciului de ambulanţă transportă, în majoritatea cazurilor, pacienţi aflaţi într-o stare de sănătate critică, pentru care timpul de deplasare către cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe este esenţială, propunem ca, alături de autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor, şi autospecialele aparţinând serviciilor judeţene de ambulanţă să poată utiliza lumina roşie atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie cu caracter de urgenţă”, motivează iniţiatorii de la PNL, în expunerea de motive a propunerii de lege.

„Această măsură va determina o reducere a timpului de deplasare a ambulanţelor, în special în interiorul marilor oraşe şi municipii, unde traficul rutier este din ce în ce mai congestionat, în condiţiile în care în majoritatea misiunilor de intervenţie ale poliţiei şi pompierilor, lucrătorii acestor servicii sunt asistaţi de către serviciile de ambulanţă”, mai indică proiecul adoptat de către senatori.

Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, urmând să primească votul decizional al Camerei Deputaţilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: