Şantierul Naval Mangalia, amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 15.000 de lei. Care este motivul

mangalia-santier
mangalia-santier

Şantierul Naval Mangalia a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 15.000 de lei pentru că nu a acoperit depozitul de nisip şi containerele de colectare a .produsului folosit la sablare.

“Controlul planificat realizat de Garda de Mediu Constanţa la Şantierul Naval din Mangalia s-a finalizat cu o amendă de 15.000 lei. Societatea nu a luat măsuri de acoperire a depozitului de nisip şi a containerelor de colectare a gritului uzat (produsul abraziv folosit la sablare – n.r), în scopul prevenirii antrenării eoliene a particulelor pulverulente în mediu”, a transmis miercuri, Garda de Mediu Constanţa, informează news.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat cu acest prilej şi funcţionalitatea sistemului de purjare a apei.

“Chiar dacă la data controlului nu se realizau operaţiuni de sablare, comisarii au verificat funcţionalitatea sistemului de purjare a apei din docul cel mai apropiat de zona rezidenţială din localitatea 2 Mai. Instalaţia asigură aproximativ 40% eficienţă de reţinere a particulelor fine de la sablarea abrazivă cu grit. Până la remedierea deficienţelor constatate s-a interzis sablarea navelor în docul respectiv”, a mai precizat sursa citată.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: