Socrul lui Cătălin Cherecheș spune că îl va aștepta la aeroport când va fi adus în țară

Sursa: Foto: Inquam Photos / Ghita Potumb

Socrii primarului Cătălin Cherecheş au fost joi la Tribunalul Mureş, unde a început procesul în care sunt acuzați de dare de mită. Ei ar fi încercat să-i dea între 50.000 și 100.000 de euro mamei unei judecătoare pentru ca aceasta să dea o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie al lui Cherecheș.

Cei doi, aflați sub control judiciar, au refuzat să facă declarații despre proces. Socrul s-a limitat să spună că e un proces simplu și că îl va aștepta pe ginerele lui la aeroport când va fi adus în țară. În urmă cu o zi, judecătorii din Munchen au decis ca fostul edil Cătălin Cherecheș să fie extrădat. Primarul fugar va fi adus din Germania. Polițiști români vor merge în Germania pentru a-l prelua.

Extrădarea lui Cătălin Cherecheş, fost primar al municipiului Baia Mare, trebuie să aibă loc în termen de zece zile, potrivit deciziei adoptate joi de Înalta Curte Regională din Munchen, transmite DPA, citată de Agerpres. Condamnat pe 24 noiembrie 2023, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Cherecheș a reușit să iasă din țară, deși se afla sub control judiciar.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut la data de 28 noiembrie 2023 de poliție, în orașul german Augsburg.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: