Trudeau a discutat cu Netanyahu: El a cerut eliberarea ostaticilor şi ajutor umanitar pentru Gaza

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi-a exprimat sprijinul pentru dreptul Israelului de a se apăra în războiul său împotriva Hamas, sâmbătă, când a discutat cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, informează CNN.

Trudeau a cerut, de asemenea, eliberarea imediată a ostaticilor deţinuţi de Hamas şi a subliniat necesitatea de a oferi ajutor umanitar celor din Gaza, potrivit unui comunicat al biroului său.

Liderul canadian a primit asigurări că toţi „canadienii din Gaza vor putea pleca în zilele următoare”, se arată în comunicat.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) i-au informat sâmbătă pe oficialii canadieni „că peste 400 de cetăţeni canadieni, rezidenţi permanenţi permanenţi şi membri de familie eligibili vor putea părăsi Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah”, în timp ce se îndreaptă spre Canada.

În prezent, există 5 755 de canadieni înregistraţi la Registrul canadienilor din străinătate în Israel şi 453 de canadieni înregistraţi în Cisiordania şi Gaza, potrivit celei mai recente actualizări a Global Affairs Canada (GAC).

Oficialii canadieni sunt în contact cu 69 de canadieni, rezidenţi permanenţi şi membri de familie în Cisiordania, 516 în Gaza şi 51 în Israel, potrivit GAC.

Trudeau a subliniat preocupările sale profunde cu privire la criza umanitară din ce în ce mai gravă din Gaza şi a reiterat poziţia Canadei cu privire la necesitatea imediată de a crea condiţii pentru ca ajutorul umanitar urgent şi necesar să ajungă în regiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: