Corina Creţu: CE a aprobat două scheme de ajutor de stat pentru fermieri, notificate de România

Sursă foto: Facebook / Corina Creţu

Europarlamentarul Corina Creţu a anunţat că, vineri seara, Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat notificate de România, destinate fermierilor, una în valoare de 241 de milioane de euro, iar a doua de 56 de milioane de euro.

„Comisia Europeană a aprobat ieri două scheme de ajutor de stat notificate de România, destinate fermierilor. Astfel, prima schemă de 241 de milioane de euro, în granturi directe, va merge către producătorii de cereale de iarnă şi rapiţă, care întâmpină dificultăţi cu lichidităţile financiare. Cea de a două schemă este de 56 de milioane de euro, tot în granturi directe şi este destinată sectorului porcinelor şi păsărilor de curte, care se confruntă cu probleme financiare pe fondul războiului din Ucraina”, a scris Corina Creţu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit europarlamentarului, decizia vine în urma unei solicitări a Guvernului României şi dezbaterii prioritare din această săptămână din Parlamentul European, unde s-a analizat situaţia dificilă a fermierilor europeni şi a comunităţilor rurale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL