Fără o încetare a focului în Gaza, nu contați pe voturile noastre în 2024. îi transmit musulmanii americani lui Biden

biden israel
Sursa foto: youtube

Americani musulmani şi activişti ai Partidului Democrat afirmă că vor acţiona pentru a mobiliza milioane de alegători musulmani să nu facă donaţii şi să nu voteze pentru realegerea preşedintelui Joe Biden dacă acesta nu ia măsuri imediate pentru o încetare a focului în Gaza, transmite marţi Reuters.

Consiliul Democrat Naţional Musulman, din care fac parte lideri democraţi din state puternic disputate – precum Michigan, Ohio şi Pennsylvania – în care este probabil să se decidă rezultatul scrutinului din 2024, i-au cerut lui Biden să-şi folosească influenţa pe lângă Israel pentru a media a încetare a focului până marţi, ora 17.00 (21.00 GMT).

Într-o scrisoare deschisă cu titlul ‘Ultimatum de încetare a focului 2023’, liderii musulmani promit să-i mobilizeze pe alegătorii musulmani ‘să refuze sprijinul şi voturile pentru orice candidat care susţine ofensiva israeliană împotriva poporului palestinian’.

‘Sprijinul necondiţionat al administraţiei dvs., care include fonduri şi armamente, a jucat un rol semnificativ în perpetuarea violenţelor care cauzează victime civile, şi a erodat încrederea votanţilor care îşi puseseră înainte încrederea în dvs.’, a scris Consiliul.

Co-preşedinţi fondatori ai organizaţiei sunt fostul reprezentant Keith Ellison, procuror general în Minnesota şi primul musulman ales în Congres, şi reprezentantul Andre Carson din Indiana.

Scrisoarea constituie cel mai recent semn al furiei şi frustrării în creştere în comunităţile arabe şi musulmane din SUA faţă de faptul că Biden nu a condamnat atacurile Israelului asupra Fâşiei Gaza după asaltul militanţilor Hamas din 7 octombrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: