Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” anunţă organizarea unei greve de avertisment, în 3 aprilie

Sursa: F.S.S.R.

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” anunţă că va organiza, în 3 aprilie, o grevă de avertisment cu durata de o oră, în toate unităţile sanitare în care angajaţii şi-au exprimat acordul în acest sens.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de ”Solidaritatea Sanitară”, Consiliul de Coordonare al Federaţiei a decis continuarea acţiunilor de protest desfăşurate în sprijinul satisfacerii revendicărilor legitime ale angajaţilor din sănătate.

Astfel, o grevă de avertisment în sectorul public de sănătate este programată pentru 3 aprilie, în intervalul orar 12:00-13:00.

Greva de avertisment va fi organizată de sindicatele membre ale Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” în toate unităţile sanitare în care acestea au membri şi angajaţi care au semnat pentru grevă până acum, respectiv care vor semna pentru grevă până la momentul organizării ei. Potrivit sindicaliştilor, în ultima perioadă numărul angajaţilor care îşi exprimă dorinţa de a semna pentru grevă sau intenţia de a participa este într-o creştere accelerată.

Reprezentanţii Federaţiei arată că, pentru orele lucrate în timpul nopţii, o asistentă medicală (grad principal, absolventă de postliceală) câştigă în plus 5,5 lei/oră net.

”Dacă defalcăm calculul pe numărul de ore efectuate în ture (tura a doua şi a treia) putem constata că aceeaşi asistentă medicală câştigă 2,7 lei/oră”, explică ei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL